Humalaiselta yökalastajalta vaaditaan lähes miljoonakorvauksia – seisautti koko vesivoimalaitoksen Jyväskylässä

Humalaiselta yökalastajalta vaaditaan yli 828 000 euron korvauksia voimalaitoksessa aiheuttamistaan vahingoista Jyväskylässä. Veneensä kaatanut mies murtautui Vaajakosken Naissaaressa sijaitsevaan Suur-Savon Sähkön vesivoimalaitokseen toukokuun alussa 2016. Sisällä hän käänteli ja paineli kytkimiä siten, että yksi generaattoreista rikkoutui. Koska myös kaksi muuta generaattoria menivät pois päältä, pysähtyi koko tuotantolaitoksen toiminta ja sähköntuotanto hetkellisesti.

Vuonna 1981 syntynyt jyväskyläläismies kiisti törkeästä vahingonteosta saamansa syytteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa keskiviikkona. Hän myönsi tekonsa, mutta kiisti tahallisuuden. Mies kertoi lähteneensä vahvassa humalassa kalastamaan, mutta kaatuneensa veneellään. Omien sanojensa mukaan kylmettyminen oli lähellä, kunnes hän sai hilattua itsensä ylös vedestä. Oven lasin rikkomalla hän kertoi päässeensä voimalaitokseen sisään lämmittelemään.

Paikalle yöllä kolmelta hälytyksen saanut poliisi löysi rikotun oven läheisyydestä märän vaatemytyn. Humalainen mies löytyi voimalan kellaritiloista poliisikoiran avulla. Ylleen hän oli kiskonut paikalta löytämänsä työntekijän haalarit.

Poliisikuulusteluissa mies oli kertonut murtautuneensa laitokseen paitsi lämmittelemään, myös halunneensa tehdä paikalla "pientä pilaa". Oikeudessa hän muutti kertomustaan ja perusteli koskeneensa kytkimiin saadakseen paikalle apua.

Oikeus antaa asiassa tuomionsa joulukuussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .