Huolimattomasti sammutettu tulentekopaikka sytytti maastopalon Äänekoskella – pelastuslaitos toivoo edelleen, että savuhavainnoista ei soiteta turhaan 112:een

Äänekosken Rannankyläntiellä syttyi maanantaina iltapäivällä maastopalo, jossa paloi noin puoli hehtaaria ruohikkoa ja arviolta noin kymmenen kuutiota halkoja. Pelastuslaitos sai hälytyksen maastopalosta hieman ennen neljää.

Palo ei päässyt leviämään asuinrakennuksiin, vaikka se lähellä olikin, pelastuslaitokselta kerrotaan. Pelastuslaitos on saanut maastopalon rajattua ja tekee paikalla jälkisammutustöitä. Maastopalo sai alkunsa huolimattomasti sammutetusta tulentekopaikasta.

Äänekoskella on aiheuttanut savuhavaintoja myös Metsähallituksen luvallinen kulotus, jonka vuoksi Keski-Suomen hätäkeskuksen on ruuhkautunut.

Pelastuslaitokselta toivottiin aiemmin, että savuhavainnoista ei nyt ilmoitettaisi hätäkeskukseen, koska ne todennäköisesti liittyvät Äänekosken luvalliseen kulotukseen.

Rannankyläntien palosta huolimatta pelastuslaitoksen viesti pysyy samana. Päivystävä palomestari sanoo, että ennen hätäkeskukseen soittamista tulee tarkistaa, mikä palaa ja missä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.