Huolinta- ja logistiikkakeskukselle nostetta – Keski-Suomen liitolta rahaa Hirvaskankaan kehittämiseen

Äänekosken kaupunki on saanut Keski-Suomen liitolta myönteisen rahoituspäätöksen Äänekosken Hirvaskankaalle, Nelostien ja 69-tien solmukohtaan suunnitellulle huolinta- ja logistiikkakeskittymälle. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 100 000 euroa, joka jakautuu puoliksi Keski-Suomen liiton kehittämisrahaston ja Äänekosken kaupungin kesken.

Hanke kestää reilun vuoden. Sen aikana on tarkoitus luoda toisiaan tukevan ja täydentävän yritysverkoston avulla edellytykset huolinta- ja logistiikkapalvelukeskittymän syntymiselle. Pitkällä aikavälillä alueen kehittämisen uskotaan luovan vähintään 25 yrityksen verkoston, joka synnyttäisi 70–80 uutta työpaikkaa.

Tarkoituksena on rakentaa useamman yrityksen uudenlainen verkosto raskaan kaluston korjaus-, huolto- ja varaosamyyntitoimintaan. Hankkeessa myös kartoitetaan toimijat kuljettajien hyvinvointi- ja majoituspalveluiden tarjoamiseen. Lisäksi selvitään lähialueen ratapihojen lastaus- ja purkuedellytykset tavaroiden kuljettamiseksi rautatiellä sekä varasto-, varastointi- ja terminaalitilojen, polttoainejakelun (sähkön-, kaasun- ja maakaasun) tarve ja mahdollisuudet.

Hanke alkoi virallisesti elokuun alussa. Samaan aikaan on aloitettu neuvottelut alueelle haluavien yritysten kanssa.

Hankkeen suunnittelualue sijaitsee Purunkorven ja Hirvasjoen alueilla 69-tien molemmin puolin.

Hirvaskankaalla toimivat tällä hetkellä muun muassa Shell- ja ABC-liikenneasemat. Myös Valtra on tuonut alueelle, Spektriin, toimintojaan, kuten huollon koulutuskeskuksen ja toukokuun alussa aloittavan Valtra Remanin, eli voimansiirron komponenttien uudelleenvalmistustoiminnot.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .