Huovinen suomii Rajamäkeä

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) syyttää blogissaan kansanedustaja Kari Rajamäkeä (sd.) prosessikikkailusta, koska tämä kaatoi Suomessa ilman oleskelulupaa olevien terveydenhuoltoa koskevan uudistuksen.

Rajamäki onnistui kaatamaan lain, koska hän pyysi asian pöydällepanoa, eikä kukaan ei ollut pyytämässä asian mahdollisimman pikaista käsittelyä.

– Toisin kuin edustaja Kari Rajamäki väittää, lainvalmistelu ei ole ollut puutteellista. Esityksen taustalla on THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) laadukas selvitystyö. Pitää kysyä, voidaanko Suomen kansan valitsemien edustajien päätös torpata, kun se ei miellytä yksittäisiä edustajia? Huovinen kirjoittaa blogissaan.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Hanna Mäntylä (ps.) puolestaan oli tiedotteessaan Rajamäen linjoilla. Hänen mielestään esimerkiksi syöpää sairastava voisi tulla viisumilla Suomeen ja hukata viisuminsa saadakseen syöpähoitoa. Mäntylän mukaan laki olisi taannut laittomasti maassa oleville Euroopan laajimmat terveyspalvelut ilmaiseksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .