Huovinen tukee SDP:n presidenttiehdokkaaksi Tuula Haataista – valinta tehdään Jyväskylässä syyskuun alussa

Keskisuomalainen demarikansanedustaja Susanna Huovinen ilmoittaa tukevansa SDP:n presidenttiehdokkaiden esivaalissa kansanedustaja Tuula Haataista.

– Tunnen Tuulan pitkältä ajalta, ja teimme viime kaudella tiivistä yhteistyötä sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksissä. Olen oppinut tuntemaan Tuulan asiantuntevana, asioihin huolellisesti perehtyvänä ja tunnollisena ihmisenä. Tuula on nykyisessä, vaativassa roolissaan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana osoittanut, että hän pystyy tiiviiseen yhteistyöhön kaikkien eduskunnassa edustettuina olevien puolueiden ja niitä edustavien ihmisten kanssa, Huovinen toteaa.

Huovinen korostaa, että hänen päätökseensä vaikutti Haataisen yhteistyökyvyn lisäksi myös se, että Haataisella on esivaalin ehdokkaista eniten ministerikokemusta, ja näin kokemusta toimimisesta yhteistyössä kulloisenkin tasavallan presidentin kanssa.

– Tuulalla on esivaalin ehdokkaiden pisin ja monipuolisin poliittinen kokemus. Hän on toiminut politiikan eri tasoilla ja on hyvin verkostoitunut. Hänellä on myös kokemusta toimimisesta politiikan kansainvälisissä tehtävissä, Huovinen muistuttaa.

SDP:n jäsenäänestys alkoi tänään

Tänään alkanut sähköinen äänestys kestää 13. elokuuta asti. Postiäänestys järjestetään 17.–30. elokuuta.

Presidenttiehdokas valitaan puoluevaltuuston kokouksessa 2. syyskuuta Jyväskylässä.

Ehdokkuutta tavoittelevat Haataisen lisäksi kansanedustajat Maarit Feldt-Ranta ja Sirpa Paatero.

SDP:n puoluesihteerin Antton Rönnholmin mukaan puolueella on vajaat 40 000 jäsentä. Vuonna 2011 SDP:n presidenttiehdokkaasta järjestetyssä neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä ääniä annettiin 23 000. Äänestysprosentti oli 58. Tuolloin Paavo Lipponen sai äänistä 67 prosenttia. Taakse jäivät Haatainen ja Ilkka Kantola. Rönnholm toivoo, että äänestysaktiivisuus nousisi tänä vuonna mahdollisimman korkeaksi.

Kilpa pyörähti käyntiin viime viikolla

Ehdokaskilpa käynnistyi viime torstaina Helsingissä, kun kolmikko istui keskustelemaan ensimmäiseen ehdokaspaneeliin. Ehdokkuutta tavoittelevat pitivät tärkeänä, että vaaleissa riittää erilaisia ehdokkaita, jotta myös ulkopolitiikasta ja arvoista syntyy kunnollista keskustelua.

Turvallisuuspolitiikasta koko kolmikko tuntui olevan kovin yksimielinen. Ainakin se kävi selväksi, ettei demaripresidentti olisi kuuden seuraavan vuoden aikana viemässä Suomea Natoon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .