Hurja takaa-ajo yöllä Jyväskylässä: 1990-luvulla syntynyt pariskunta pakeni poliisia

Jyväskylässä nähtiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä vauhdikas takaa-ajo, kun poliisipartio yritti tavoittaa karkuun lähtenyttä henkilöautoa.

Tilanne sai alkunsa, kun puoli kahdentoista aikaan Jyväskylän Savelankadulla poliisipartiota tuli vastaan henkilöauto, joka päätettiin tarkastaa. Kun poliisipartio kääntyi henkilöauton perään, sen kuljettaja lähtikin kiihdyttämäään karkuun. Jo Savelankadulla pakenija ajoi poliisin mukaan huomattavasti yli 100 km/h-nopeudella. Alueella on nopeusrajoituksena 50 km/h.

Pakomatka jatkui Länsiväylälle ja Ronsuntaipaleentietä pitkin kohti Keltinmäkeä sekä siitä edelleen Ysitielle. Tässä vaiheessa nopeutta oli yli 150 km/h.

Paenneen henkilöauton kuljettaja nousi Keljon rampista ylös Keuruuntien kiertoliittymään, mutta palasi takaisin Ysitielle kohti Jyväskylää. Tuolloin nopeutta oli yli 160 km/h.

Partio menetti hetkeksi näköyhteyden pakenevaan autoon, mutta pystyi jäljittämään ajoreitin Ahlmaninkadulle, josta auto löytyi tyhjänä.

Sen jälkeen Mattilanpellon alueelta tavattiin jalkaisin liikkeellä ollut pariskunta, jonka hallusta löytyivät myös pakoauton avaimet. 1990-luvulla syntynyt jyväskyläläispariskunta otettiin kiinni.

Tapahtumien kulkua tutkitaan muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, Sisä-Suomen poliisista kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.