Huumeista ja huonosta hevostenpidosta ehdollista

Laiminlyönnit hevosten ulkotarhassa ja kannabiksen kasvattaminen toivat 60 päivän ehdollisen vankeustuomion 38-vuotiaalle äänekoskelaismiehelle. Mies sai tuomionsa Keski-Suomen käräjäoikeudessa eläinsuojelurikkomuksesta ja huumausainerikoksesta.

Rikokset tapahtuivat 2014 Jyväskylässä. Hän piti hevosia ja poneja liian pienessä ulkotarhassa niiden määrään ja kokoon nähden. Lisäksi hän laiminlöi huolehtia tarhan ja sen yhteydessä olevan sääsuojan puhtaudesta.

Suurin osa tarhan alasta oli ollut lantaista ja tarhassa ollut siirtolava ja maa-aineskasat rajoittivat eläinten käytössä ollutta tilaa. Myös sääsuoja oli ollut lantainen, kostea ja kuivittamaton, eikä eläimillä ollut mahdollisuutta levätä makuullaan puhtaassa ja kuivassa suojassa.

Huumausainerikoksesta mies tuomittiin hänen kasvatettuaan kolmea kannabiskasvia ja pidettyään hallussa 330 grammaa marihuanaa.

Mies kiisti rikokset. Hänen mukaansa hevoset ovat saattaneet olla vain hetkellisesti liian pienessä ulkotarhassa hänen siivotessaan eläinten tilaa. Hän oli myös mielestään huolehtinut puhtaudesta riittävästi. Mies myönsi kannabiskasvien hallussapidon, mutta kiisti käytön huumausaineena. Marihuanan lehdistä ja kukinnoistakin suurin osa oli hänen mukaansa homehtuneita ja käyttökelvottomia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .