Huumekuski kaasutti kohti lasten jalkapalloturnausta Jyväskylässä – matka loppui rajuun törmäykseen

33-vuotias jyväskyläläismies kolaroi huumepäissään autolla kaksi kertaa alle kuukauden sisällä.

Viime elokuussa mies ajoi yöllä Vaajakoskentiellä, kun auto ajautui vastaantulevien kaistan yli ja törmäsi valotolppaan. Miehen verestä löydettiin ajon jälkeen amfetamiinia ja kokaiinia sekä useita huumausaineeksi luokiteltuja lääkeaineita.

Syyskuussa mies lähti puolestaan poliisia karkuun Seppälän Prisman parkkipaikalta kohti Huhtasuota. Ajonopeus 40 km/t -alueella nousi vähintään kaksinkertaiseksi, mutta matka ei kestänyt pitkään. Mies törmäsi Kangasvuorentien ja Pupuhuhdantien risteyksessä toiseen henkilöautoon. Törmäyksen voimasta miehen kuljettama auto pyöri katon kautta ympäri ja päätyi katolleen. Tilanteessa oli ainekset vakavampaan onnettomuuteen, sillä läheisillä Huhtasuon urheilukentillä oli samaan aikaan käynnissä lasten jalkapallon Hippo-turnaus. Tällä kertaa miehen verestä löydettiin amfetamiinia ja viittä huumausaineeksi luokiteltavaa lääkeainetta.

Mies tunnusti teot Keski-Suomen käräjäoikeudessa, mutta väitti ensimmäisen kolarin johtuneen huumausaineiden sijaan väsymyksestä. Lääkärin tekemässä kliinisessä päihdetutkimuksessa hänen toimintahäiriönsä aste todettiin lieväksi, joten mies tuomittiin törkeän rattijuopumuksen sijaan perusmuotoisesta rattijuopumuksesta.

Kaikkiaan mies tuomittiin kuudesta liikennerikoksesta neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Rangaistusta mitattaessa otettiin huomioon koventamisperusteena, että mies on tuomittu aiemmin useita kertoja vastaavista rikoksista vankeuteen. Pelkästään viime talvena miehelle kertyi eri käräjäoikeuksista viisi tuomiota.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .