Huumekuskin hurja temppu: Jarrut lukkoon kesken takaa-ajon

Amfetamiinipäissään autoillut mies löi jarrut lukkoon kesken takaa-ajon, jolloin poliisiauto oli vähällä ajaa kovassa vauhdissa auton perään. Takaa-ajo ja hurja vaaratilanne sattuivat Jyväskylässä torstain ja perjantain välisenä yönä hieman ennen kello yhtä.

Poliisipartio yritti pysäyttää henkilöauton Säynätsalontien ja Keljonkankaantien risteyksessä noin kello 0.55, mutta autoilija päättikin kaasuttaa pakoon. Auto kiihdytti kohti Säynätsaloa ja ehti saada selvästi kaulaa partioautoon.

Poliisi lähti perään, ja kun partioauto pääsi pakenijan tuntumaan, kuski tekikin yhtäkkiä lukkojarrutuksen. Kovan nopeuden vuoksi takaa-ajon vaara oli ilmeinen, mutta poliisi sai väistettyä törmäyksen.

Auton kuljettaja, vuonna 1992 syntynyt mies, antoi positiivisen huumepikatestin, joka näytti amfetamiinia. Poliisi käytti hänet vielä verikokeissa.

Kuljettaja oli ajokiellossa, ja hän oli jäänyt vuoden sisällä jo yhdeksän kertaa kiinni ajo-oikeudetta ajamisesta. Miestä epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .