Huumelääkkeiden kato johti varkaan jäljille Hankasalmella – asialla oli palvelutalon esimies

Työpaikaltaan huumaavia lääkkeitä varastanut palvelutalon esimies on tuomittu varkaudesta, huumausainerikoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkoihin. 57-vuotias nainen sai Keski-Suomen käräjäoikeudesta 70 päiväsakosta maksettavakseen 1 050 euroa.

Rikokset tapahtuivat touko–lokakuussa 2017 Hankasalmella. Asukkaat eivät jääneet ilman lääkkeitään, sillä tuomittu haali itselleen hävitettäväksi menossa olleita huumausaineeksi luokiteltavia lääkeaineita, jotka pitivät sisällään sekä ampulleja, tabletteja että laastareita. Rikosepäilyt tulivat ilmi ja johtivat poliisitutkintaan palvelutalon henkilökunnan havaintojen perusteella.

Käräjäoikeudessa nainen tunnusti syyllisyytensä rikoksiin. Kunta on purkanut naisen työsuhteen.

Tuomiossaan oikeus arvioi jutun rajatapaukseksi sen suhteen, olisiko rangaistukseksi tuomittava vankeutta vai sakkoa. Sakkorangaistuksessaan oikeus huomioi, että tuomittu on terveydenhuollon ammattihenkilö ja vankeusrangaistuksella voisi olla merkitystä työllistymiseen tulevaisuudessa. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkiöiden tietopalvelun mukaan tuomitulla on voimassa olevat sairaanhoitajan oikeudet.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .