Huumelastissa poliisin ratsiaan: oikeus tuomitsi vankeuteen

Poliisin suorittama rutiininomainen liikenteenvalvonta tuotti tulosta Jyväskylässä syyskuussa, kun kiinni mittavan huumelastin kanssa jäi henkilöautoa kuljettanut 35-vuotias jyväskyläläismies. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Tommi Antero Koivusen neljäksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Mies oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen edellistä tuomiota suorittamasta maaliskuussa, joten oikeus määräsi jäännösrangaistuksen pantavaksi täytäntöön.

Poliisi pysäytti miehen kuljettaman auton Pellonpääntiellä Haapaniemessä 30. syyskuuta. Mies autoili paitsi huumausaineiden vaikutuksen alaisena ja ajo-oikeudetta, myös auto lastattuna huumeilla. Autosta löytyi 2,1 kiloa hasista, noin 270 grammaa metamfetamiinia, 51 tablettia Subutexia, 300 tablettia Temgesiciä sekä pienet määrät kokaiinia, kannabista ja oksikodonia. Hasiksesta olisi saanut jopa 6 300 käyttöannosta ja metamfetamiinista jopa 3 000 käyttöannosta.

Esitutkinnassa mies kertoi aineiden olleen omaan käyttöön, mutta oikeudessa hän kertoi olleensa vain siirtämässä suurimpia eriä, muttei kertonut keneltä aineet oli saanut tai kenelle ne olivat menossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .