Huumetavavarikko Pirkanmaalla oli Suomen rikoshistorian suurin

Poliisin Pirkanmaalla tekemä huumetakavarikko on Suomen rikoshistorian suurin yksittäinen amfetamiinitakavarikko, kertoo STT:lle tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Räty keskusrikospoliisista.

Aiempi ennätys on muutamaa kiloa pienempi Tullin tekemä takavarikko. Tuolloin Suomen epäillään olleen vain aineen kauttakulkumaa.

Pirkanmaalla aiempi amfetamiinin ennätystakavarikko oli kuusi kiloa.

Poliisi tiedotti aiemmin tänään paljastaneensa huumeiden maahantuontiryhmän, joka toi amfetamiinia ja hasista Hollannista Tampereen seudulle. Ryhmältä takavarikoitiin Nokialla toukokuussa 54 kiloa poikkeuksellisen vahvaa amfetamiinia. Määrä vastaa noin 110:tä kiloa normaalia amfetamiinia, ja siitä saisi noin 540?000 käyttöannosta. Erän katukauppa-arvo on vajaat kolme miljoonaa euroa.

Tutkinta aloitettiin helmikuun lopulla. Jutussa on poikkeuksellista, että amfetamiinilasti on maahantuotu suoraan Pirkanmaalle pääkaupunkiseudun sijasta.

– Pirkanmaa on suuri alue, ja varmasti ostajakuntaa löytyy Pirkanmaalta, mutta määrä on nyt niin poikkeuksellisen suuri, että voi olla mahdollista, että sitä olisi myyty myös muualle Suomeen, Räty sanoo.

Rädyn mukaan suuret takavarikot kertovat siitä, että myös huumeiden kysyntä on Suomessa kovaa.

Törkeistä huumausainerikoksista epäillään 13:a ihmistä. Yhdeksän heistä on vangittuna. Epäiltyjen joukossa ei ole Suomen kansalaisia, mutta huumeiden vastaanottamisen hoitamisesta epäillyt asuvat Suomessa.

Huumeiden reitti kulki Hollannista Pirkanmaalle Saksan, Tanskan ja Ruotsin kautta. Ruotsista Suomeen reitti kulki Tukholmasta Turkuun ja sieltä edelleen Nokialle, paloaseman lähistölle, poliisi kertoo. Tutkinnassa saatiin poliisin mukaan selville koko maahantuontiorganisaatio Hollannista Suomeen eikä aineita päätynyt Suomessa katukauppaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi nappasi kansainvälisen huumeryhmän – toi Tampereelle 3 miljoonan arvosta amfetamiinia