Huumetesteillä oli käyttöä – neljä kortitonta kuskia kiinni liikenteestä

Poliisi tapasi lauantain ja sunnuntain aikana Jyväskylän seudulla useita rattijuoppoja – joko alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena auton rattiin tarttuneita.

Ensimmäinen jäi kiinni Nelostiellä Jyväskylässä iltapäivällä viiden aikaan. Noin kolmekymppisellä naisella ei ollut ajokorttia ja hän jäi 12. kerran kiinni kortitta-ajosta. Nainen antoi huumepikatestissä positiivisen tuloksen.

Hetkeä myöhemmin Nelostiellä seilasi parikymppisen miehen ajama auto. Myöskään miehellä ei ollut ajokorttia. Mies puhalsi nollat, mutta puhe sammalsi ja hän horjui kävellessään. Lisäksi mies oli saanut jo aiemmin päivän aikana toisella paikkakunnalla sakon kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Illalla ennen puolta yötä Kirrintiellä ajoi 21-vuotias mies autoa niin ikään ilman ajokorttia. Alkometri värähti miehen puhalluksesta, mutta tulos jäi alle rangaistavuuden rajan. Sen sijaan hän antoi huumetestillä positiivisen tuloksen amfetamiinille.

Yöllä ennen kolmea poliisin tutkaan Kangasvuorentiellä singahti auto roimaa vauhtia. Nollat puhaltanut mies kellotti tutkaan 109 km/t:n nopeuden, vaikka alueella on neljän kympin rajoitus. Miehen ajokortti lähti kuivumaan.

Ennen neljää 24-vuotias mies ajoi humalassa autoa aivan poliisiaseman nurkilla, Urhonkadulla. Tarkkuusalkometri antoi lukeman 0,58 milligrammaa alkoholia litraa kohden, mikä vastaa reilua 1,3 promillea. Miehellä oli kyydissään matkustaja. Mies menetti ajokorttinsa välittömästi.

Tunti myöhemmin, kello 4.45 poliisi sai ilmoituksen Kangasvuorentieltä, jossa 49-vuotias mies oli suistunut autollaan kevyen liikenteen väylälle ja törmännyt puuhun. Auto vaurioitui, mutta mies ei loukkaantunut ja päätti poistua paikalta. Poliisi tavoitti miehen ja hän antoi huumetestissä positiivisen tuloksen.

Aamun valjettua viiden jälkeen 33-vuotias mies jäi kiinni rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta Laukaan Vaajakoskentiellä. Mies puhalsi reilut 1,5 promillea – ja lisäksi ajokortitta auton rattiin lähteminen oli hänelle jo 13. kerta vuoden sisään.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .