Hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus avataan Helsingissä

Keskuksen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta hybridiuhista sekä yhteiskuntien haavoittuvuuksista.

Eurooppalainen hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus avataan tänään Helsingissä virallisesti. Keskuksen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta hybridiuhista sekä yhteiskuntien haavoittuvuuksista, jotka liittyvät internetiin ja sosiaaliseen mediaan.

Avajaisissa ovat paikalla presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Juha Sipilä (kesk.), Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sekä EU:n ulkoministeri Federica Mogherini.

Strategista analyysiä tuottavassa keskuksessa on osallisina 12 maata. Suomen lisäksi mukana ovat esimerkiksi Yhdysvallat, Britannia, Saksa ja Ruotsi. Keskusta on myös hehkutettu konkreettisena askeleena EU:n ja Naton yhteistyössä.

Keskuksessa toimii seitsemän hengen sihteeristö. Johtaja Matti Saarelaisen mukaan keskus tukeutuu monikansallisiin asiantuntijaverkostoihin. Sihteeristöön kuuluu muun muassa tutkimusjohtaja Hanna Smith, joka on tullut tunnetuksi Helsingin yliopiston Venäjä-asiantuntijana.

Toimintaa aloiteltiin syyskuun alussa seminaarilla, johon osallistui EU:n ja Naton korkean tason edustajia. Keskuksen varsinaiset työtilat ovat Helsingin Sörnäisissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.