"Hyvä fiilis, paljon porukkaa" – Koko perheen pihakirppis auki kello 14 asti

Paikalla pihamaalla oli 150 myyjää eri puolilta Keski-Suomea.

– Onpa täällä paljon porukkaa, kuului kommentti Keskisuomalaisen toimitalon ala-aulan väenpaljoudesta. Perinteinen Keskisuomalaisen pihakirppis alkoi tänään lauantaina Jyväskylän Aholaidassa (Aholaidantie 3), Keskisuomalaisen toimitalon pihamaalla.

Paikalla pihamaalla oli 150 myyjää eri puolilta Keski-Suomea. Myyntipaikoilla näkyi eniten vaatteita, mutta myös astioita, sisustustuotteita ja antiikkia. Blogiyhteisö Stoorin bloggareilla oli myyntipaikkansa toimitalon ala-aulassa, josta löytyi koruja ja naisten trendivaatteita.

Fortuna-hyvinvointiblogia pitävä Jenna Hokkanen oli ensimmäistä kertaa myymässä kirpputorilla.

– Ihan hyvä fiilis. Kiva, että ihmiset osaavat tulla myös tänne sisälle ostoksille, sanoi Hokkanen.

Maiju Reinikainen katseli yhtä kukkamekkoa, josko lähtisi sitä sovittamaan.

– Yleensä kirpputoreilla katselen vaatteita. Joskus tekee tosi hyviä löytöjä. Täältä jatkamme varmaan keskustaan käsityöläisten design-torille.

Tuhansia kävijöitä

Aiempina vuosina Keskisuomalaisen kirpputorilla on käynyt jopa viisi tuhatta kävijää. Kirpputorin tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Pihamaan herkkukojussa on tarjolla makeaa ja suolaista pikkupurtavaa. Lapsille on oma puuhanurkkaus. Lisäksi Jyväskylän kaupunginteatterin suosittu hahmo Peter Pan vierailee paikalla kello 12.15–12.45.

Tapahtumalavalla varapäätoimittaja Inkeri Pasanen haastattelee tasatunnein Team Rynkeby Jyväskylä -hyväntekeväisyysjoukkueen jäseniä. Joukkue keräsi rahaa syöpälapsille ja heidän perheilleen pyöräilemällä Jyväskylästä Pariisiin. Kävijöillä on mahdollisuus kokeilla Rynkeby-maantiepyöriä.

Kirpputori on auki kello 14 asti.