IAU:n tukilakko päättyi, lennot palaamassa normaaliksi

Ilmailualan Unionin (IAU) tukilakko Suomessa on päättynyt. Aamukolmelta alkanut lakko päätyi suunnitelmien mukaisesti kello 17.

Ilmailualan Unioni päätti eilen aloittaa norjalaisen lentoyhtiön Norwegianin työkiistan vuoksi tukilakon, joka keskeytti maapalvelut Norwegianin lennoilla Suomessa.

Norwegianista kerrottiin tukilakon päätyttyä, että tämän päivän Suomesta lähtevistä lennoista peruuntui lakon vuoksi 10 ja saapuvista lennoista 13. Lisäksi kaikki tänään lähtemään ja saapumaan pääsevät yhtiön lentovuorot ovat myöhässä.

Sekä lähteviä että saapuvia Norwegianin lentovuoroja olisi ollut tänään 21.

IAU:n henkilökunta palasi tänään välittömästi tukilakon päätyttyä tekemään lakon keskeyttämiä töitä.

–?Töihin päästiin heti, koska henkilökuntamme ei ollut tukilakon vuoksi pois työpaikoilta, kertoi IAU:n liittosihteeri Juha-Matti Koskinen STT:lle.

Koskinen ei osannut arvioida, miten nopeasti lentoliikenne palaa normaaliksi.

Norwegianin mukaan lakon vaikutusten Suomen lentoliikenteeseen pitäisi olla ohi huomisaamuun mennessä. Tosin yhtiön aamuun lentovuoroista kolme on peruutettu.

Norwegian pitää Suomessa järjestettyä tukilakkoa laittomana ja varoitti IAU:ta taloudellisista seuraamuksista.

Liittosihteeri Koskinen kertoi, että IAU ei suunnittele tällä haavaa jatkotoimia kuten esimerkiksi tukilakon jatkamista tai uusimista. IAU:n hallituksen on määrä kokoontua normaaliin kokoukseensa tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

HJK:n matka tyssäsi lentokentälle – Piti lentää Malagaan

Suomeen tukilakko, 20 Norwegianin lentoa vaarassa