IL: Pirunpellon Asseri Kantosena tunnettu Erkki Kauppinen on kuollut

Laukaan Tupaswillan yrittäjä ja Pirunpelto -tv-sarjasta tunnettu näyttelijä Erkki Kauppinen on kuollut, kertoo Iltalehti.

Kauppinen menehtyi tiistaina 69-vuotiaana vaikean sairauden murtamana, lehti kertoo. Tiedon on vahvistanut Iltalehdelle Kauppisen leski, Eeva Kauppinen.

Valtakunnallisesti Kauppinen tunnetaan erityisesti roolistaan Pirunpellon Asseri Kantosena. Hän oli myös sarjan ideanikkari.

Kauppinen oli pitkän linjan aktiivi harrastajateatterissa. Hän oli aktiivisesti mukana esimerkiksi Kuusan kanavateatterin toiminnassa.

Pirunpeltoa nähtiin Ylellä neljän tuotantokauden verran. Kuvitteelliseen Tyrisevän kuntaan sijoittuneen sarjan viimeinen jakso esitettiin maaliskuussa 2013.

Matkailuyrittäjä korosti rohkeutta

Tupaswilla-yrittäjä oli myös aktiivinen maaseutumatkailun puolestapuhuja. Kauppinen korosti joukosta erottumista ja rohkeutta. Laukaan Tupaswillan yhtenä erikoisuutena onkin Suomen suurin savusauna.

– Kyllä tähän lähtiessä pitää olla vähän kylähulluuttakin. Olen aina ollut semmoinen oman tien tallaaja, Kauppinen sanoi Keskisuomalaisen haastattelussa vuonna 2013.

Samassa haastattelussa Kauppinen toivoi Keski-Suomen maaseutumatkailun vetovoiman kasvavan.

– Keski-Suomihan on luonnon puolesta sitä aidointa Suomea, mutta valitettavasti vähän läpikulkupaikka. Sen eteen on kyllä tehty töitä, että ihmiset pysähtyisivät, Kauppinen sanoi tuolloin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .