IL: Jari Tervo kuittasi takaisin Marinia nälvineelle Viron sisäministerille – suosikkikirjailijan piikikäs vastine päätyi otsikoihin Virossa

Viron oikeistopopulistista Ekre-puoluetta edustava sisäministeri Mart Helme nousi otsikoihin sunnuntai-iltana kyseenalaistettuaan Suomen pääministerin Sanna Marinin (sd.) ja uuden hallituksen pätevyyden.

–  Nyt näemme, kuinka myyjätytöstä on tullut pääministeri ja kuinka jostain katuaktivistista ja kouluttamattomasta henkilöstä on myös tullut hallituksen jäsen, Helme sanoi TRE-radiokanavan ohjelmassa.

Lue myös: Viron oikeistopopulistinen sisäministeri kyseenalaistaa Sanna Marinin pätevyyden – "Myyjätytöstä on tullut pääministeri"

Kohu jatkui maanantaina siten, että Viron presidentti Kersti Kaljulaid pyysi anteeksi presidentti Sauli Niinistöltä Helmen lausuntoja Marinista.

Iltalehti kertoo, että maanantaina lusikkansa soppaan pisti myös suosikkikirjailija Jari Tervo, joka julkisesti nousi puolustamaan Marinia nälvimällä Helmeelle takaisin Twitterissä:

– Suomessa kaupan kassasta voi tulla pääministeri. Virossa voi idiootista tulla sisäministeri, Tervo tviittasi.

Myöhemmin virolainen sanomalehti Postimees noteerasi Tervon tviitin ja teki aiheesta jutun.

Helme pyysi maanantaina alkuperäisiä kommenttejaan anteeksi väittäen, että media oli tulkinnut niitä väärin. Hieman ennen anteeksipyyntöään Helme kertoi Delfi-lehden mukaan, ettei aio pyytää lausuntoaan anteeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Viron presidentti kertoo pyytäneensä sisäministerin vaihtoa – sanoo maan hallituksen olevan uhka Viron turvallisuudelle

Viron sisäministeri kohahduttaneista Suomi-lausunnoistaan: Ei edusta Viron hallituksen näkökantaa

Viron oikeistopopulistinen sisäministeri kyseenalaistaa Sanna Marinin pätevyyden – "Myyjätytöstä on tullut pääministeri"