IL: Karhuemo piinaa perheenäitejä Korpilahdella – kaksi tyttöä näki karhut koulumatkalla

Jyväskylän Korpilahdella on tehty viime päivinä kaksi näköhavaintoa Saukkolan kylällä liikkuvasta emokarhusta ja kahdesta pennusta, kertoo Iltalehti.

Havainnot karhuista on tehnyt kaksi taksissa istunutta koulutyttöä sekä karhujen ohi kulkenut lenkkeilijä.

Lehden haastatteleman perheenäidin Hanna-Tuulia Nissisen mukaan monet ovat peloissaan etenkin lapsiensa puolesta. Nissisellä itsellään on ekaluokkalainen ja kaksi alakouluikäistä lasta. Heille hän ei ole halunnut karhuista kertoa.

– Hirvittää, kun ne noin lähellä ovat. Lapsethan eivät menisi pihalle ollenkaan, jos tietäisivät. Ulkona on oltu ja voi olla, että ne ovat pyörineet tuossa ihan vieressä. En ole ajatellut, että ne noin lähelle tulevat, Nissinen kertoi Iltalehdelle.

Iltalehden mukaan Nissisen naapurissa asuva Paula Pekkanen kertoo, että pihojen viereisiä peltoja on tallottu ja metsässä on useita jälkiä.

Karhu oli nähty myös noin 10 metrin päästä paikasta, josta Pekkasen ja muiden lapset normaalisti ovat hypänneet koulukyytiin. Toistaiseksi taksi hakee lapset kotipihasta.

Petoyhdyshenkilö Petri Loberg kertoo Iltalehdelle, että viimeisin hänen tietoonsa tullut karhuhavainto on kolmen viikon takaa. Hän ei pidä tilannetta vielä hälyttävänä, eikä paniikkiin ole syytä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .