IL: Keski-Suomessa ensimmäinen inssiajo epäonnistuu useimmin

Iltalehden tekemän selvityksen perusteella voidaan sanoa, että Keski-Suomessa on hankalinta päästä läpi inssiajosta. Useimmin inssiajo hyväksytään ensimmäisellä kerralla Päijät-Hämeessä, jossa kokeen läpäisee ensi yrittämällä 82 prosenttia kuljettajista. Keski-Suomessa lukema on maan matalin, vain 64 %, viikonlopun Iltalehti kertoo.

Keskimäärin koko Suomessa 72 % kokelaista läpäisee insinööriajon yhdellä yrittämällä.

Trafin johtavan asiantuntijan Ari Herralan mukaan on vaikea sanoa, johtuvatko alueelliset erot tutkintoajon kriteereistä vai opetuksen laadusta, Iltalehti kertoo.

– Päijät-Hämeessä on muistaakseni vain kaksi paikkaa, jotka ottavat vastaan tutkintoja. Keski-Suomessa katsastusasemia on enemmän, joten jo tämä saattaa vaikuttaa, Herrala sanoo lehdelle.

– Keski-Suomessa matalaan läpäisyprosenttiin voi vaikuttaa myös se, että Jyväskylän on opiskelijakaupunki. Monelle korttia suorittavalle opiskelijalle kaupunki on vieraampi.

B-kortin ajokokeen läpäisyprosentteja tutkittiin 1.1–30.11.2012. Tällä aikaa ajokortin ajokoe hyväksyttiin 65 873, näistä 48 117 onnistui ensimmäisellä kerralla.

Trafin tilastojen mukaan miehet onnistuivat inssiajossa ensimmäisellä kerralla 76-prosenttisesti, naiset 67-prosenttisesti, Iltalehti kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .