IL: Yllätys isälle - poika tuomittiin 400 000 euron korvauksiin nettipiratismista

Iltalehti kertoo tiistaina tapauksesta, jossa keskisuomalainen perheenisä järkyttyi viime heinäkuussa perinpohjin saatuaan kuulla, että hänen poikansa oli tuomittu 400 000 euron korvauksiin nettipiratismista.

Jutun mukaan isällä ei ollut ollut pienintä aavistustakaan tapauksesta ennen kuin poika tuomittiin hovioikeudessa korvauksiin. Poika ei itse ollut uskaltanut kertoa poliisitutkinnasta kotona mitään. Rikosten tekohetkellä poika oli 17-vuotias, mutta asia paljastui vanhemmille viime heinäkuussa pojan ollessa 21-vuotias.

Lehden mukaan tietotekniikkaa opiskellut nuorimies oli ystävänsä kanssa ylläpitänyt tiedostojenjakopalvelinta, jolta noin 1 600 käyttäjää oli ladannut koneelleen ilmaiseksi elokuvia ja musiikkia. Vastaajat tuomittiin oikeudessa maksamaan oikeudenhaltijoille hyvityksiä ja korvauksia yhteensä yli 800 000 euroa.

Iltalehden haastattelema isä pitää rangaistusta kohtuuttomana, vaikka nuoret rikokseen syyllistyivätkin. Lehden vertailun mukaan törkeästä pahoinpitelystä voidaan tuomita Suomessa vuodeksi vankeuteen, josta ensikertalainen istuu puolet. 400 000 euron vahingonkorvaukset seuraavat mukana pidempään.

– Nyt poika joutuu maksamaan tästä töppäyksestään lopun ikäänsä. Ehdoton vankeusrangaistus olisi ollut parempi rangaistus, hän sanoo lehdelle.

Isä myös kertoo lehdessä, ettei tekijänoikeusjärjestö TTVK:lta tullut ennakkoon mitään varoitusta.

– Poikani haluttiin tuomita raskaammalla kädellä varoitukseksi. Siinä kyllä onnistuttiin. Poikani tulevaisuus on nyt tuhottu, isä huokaa Iltalehdessä.

 

Muokattu klo 12.45: TTVK:n nimi täsmennetty.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .