IL: Kokoomuksen ex-kansanedustaja Tuija Nurmi irtisanoutui lääkärin virastaan vain reilut kaksi kuukautta ennen sopeutumiseläkkeelle jäämistään

Nurmi on Iltalehden mukaan nostanut sopeutumiseläkettä samaan aikaan, kun hän on toiminut lääkärinä Terveystalossa yhtiönsä kautta.

Sopeutumiseläkettä nostava kokoomuksen entinen kansanedustaja Tuija Nurmi, 59, irtisanoutui Puolustusvoimien sotilaslääkärin virastaan vain reilut kaksi kuukautta ennen sopeutumiseläkkeelle jäämistään, kertoo Iltalehti.

Pääesikunnan mukaan Nurmi irtisanoutui Puolustusvoimista 1. helmikuuta 2011. Vaalit käytiin 17. huhtikuuta, ja Nurmi putosi eduskunnasta. Nurmi on nostanut sopeutumiseläkettä 21. huhtikuuta lähtien eli vajaat seitsemän vuotta.

Nurmi on yli 12 vuotta eduskunnassa istuneena oikeutettu 4 132,20 euron kuukausittaiseen sopeutumiseläkkeeseen.

Nurmi on lehden mukaan nostanut entisten kansanedustajien tilapäiseksi työttömyysturvaksi tarkoitettua sopeutumiseläkettä samaan aikaan, kun hän on toiminut lääkärinä Terveystalossa. Eläkkeen nostaminen on mahdollista, koska Nurmi laskuttaa Terveystaloa yhtiönsä kautta, eikä maksa itselleen palkkaa. Nurmi nostaa yhtiöstään osinkoja, jotka eivät vähennä sopeutumiseläkkeen määrää. Puolustusvoimien palveluksessa oman työn yhtiöittäminen ei olisi ollut mahdollista.

Lehti ei tavoittanut Nurmea kommentoimaan.

Sopeutumiseläkettä voivat saada ennen vuotta 2011 kansanedustajana olleet. Maaliskuun 2011 jälkeen ex-kansanedustajille voidaan maksaa niin sanottua sopeutumisrahaa enintään kolmen vuoden ajan edustajantoimen päättymisestä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .