IL: Karmea totuus paljastui – kolme 1980-luvun rivitaloa vajoamassa Pirkanmaalla, asukkaat velkaloukussa

Pirkanmaan Pälkäneellä kolme 1980-luvun lopussa rakennettua rivitaloa uhkaa vajota perustusten pettämisen vuoksi, kertoo Iltalehti.

Kunnan rakennustarkastaja on jo asettanut yhden taloista käyttökieltoon ilmeisen romahdusvaaran vuoksi.

Rivitalojen asukkaat penäävät kuntaa vastuuseen. Kunta myi 1980-luvun puolivälissä maa-alueen rakennusliikkeelle rivitalojen rakentamista varten. Takojanpolun rivitalojen valmistuttua rakennusliike meni konkurssiin.

Myöhemmin selvisi, että talot oli rakennettu aktiivikäytöstä poistetun soramontun päälle. Soranoton päätyttyä monttu oli toiminut maantäyttöpaikkana, jonne on vuosien saatossa upotettu esimerkiksi maatilojen rakennusjätteitä, lietesäiliöiden sisältöjä sekä ongelmajätteitä.

Rivitaloissa on yhteensä 13 huoneistoa. Lehden mukaan suurimmalla osalla talojen asukkaista on arvottomiksi muuttuneista kodeistaan yhä asuntolainaa.

– Mihin menisimme, kun kunta tarjoaa vuokra-asuntoa 700 euron kuukausivuokralla ja pankki uhkailee ulosottomiehellä. Asunnon vakuusarvo on mennyt ja 70 000 euron asuntovelka erääntyy kertaheitolla. Ei meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin jäädä arvottomaan kotiimme, käyttökieltoon asetetun rivitalon asukas kommentoi lehdelle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .