IL: Kuopion turmabussin kuljettaja voi jatkaa ajamista ruotsalaisen ajokorttinsa turvin

Kuopion turmabussin kuljettaja voi jatkaa liikennöintiä ruotsalaisen ajokorttinsa turvin, uutisoi Iltalehti. Suomessa poliisi hyllytti kuljettajan ajokortin pian turman jälkeen.

Suomessa annettu päätös ajo-oikeuden väliaikaisesti peruuttamisesta ei kuitenkaan välity Ruotsin viranomaisille. Iltalehden mukaan kuljettajalla onkin yhä täydet ajoluvat Ruotsissa.

Trafin mukaan EU-maat ovat keskustelleet tietojärjestelmästä, josta jäsenmaiden liikennevalvontaa tekevät poliisit voisivat tarkistaa ajo-oikeuden voimassaolon. Iltalehden mukaan asia ei kuitenkaan ole edennyt.

Neljä ihmistä kuoli, kun Pohjois-Ruotsista kuopiolaishotelli Rauhalahteen matkalla ollut tilausbussi syöksyi sillalta junaraiteelle. Poliisi tutkii turmaa neljänä törkeänä kuolemantuottamuksena, 22 törkeänä vammantuottamuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kuopion turmabussia ajanut on 67-vuotias – kollegan mukaan kuljettajan terveys on ikää parempi mittari liikenteessä

Kuopion turmabussin matkustajat huomauttivat kuljettajalle ajonopeudesta, kertoo kyydissä ollut –"Auto meni keskiviivan ja reunaviivojen välillä ja jopa ylikin"

Onnettomuustutkintakeskus ei ole löytänyt Kuopion turmabussin jarruista vikaa

Turmabussin kuljettaja ei ole vakituisessa työsuhteessa Kemin liikenteessä