IL: Lepomäki haastaa Stubbin puheenjohtajavaalissa

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki pyrkii kokoomuksen puheenjohtajaksi, kertoo Iltalehti.

Lepomäki, 34, kertoo lehdelle, että päätös pohtia ehdokkuutta kypsyi, kun niin kutsutun kilpailukykysopimuksen tavoitteet epäonnistuivat. Lepomäen mukaan sopimuksella ei ratkaista Suomen ongelmia eikä päästä hallituksen tavoitteeseen 110 000:n uuden työpaikan luomisesta.

- Kilpailukykysopimus jumittaa keskeisen osan hallituksen uudistuksista, jotka voisivat johtaa parempaan työllisyyteen. Silloin nykyiset neljän miljardin sopeutukset eivät tule alkuunkaan riittämään.

Lepomäen mukaan seurauksena palkansaajien veroaste nousee, keskiluokan asema kurjistuu ja työnteon kannustimet heikkenevät.

"Olisin pätevä valtiovarainministeriksi"

Lepomäki edustaa kokoomuksen talousliberaalia siipeä. Iltalehdelle hän sanoo, että olisi kokoomukselle tulevaisuuteen katsova puheenjohtaja.

- Minulla olisi lisäksi pätevyys valtiovarainministeriksi, toisin kuin monella edeltäjälläni, heitä yksilöimättä, hän sanoo.

Lepomäellä on diplomi-insinöörin ja kauppatieteiden maisterin tutkinnot. Lisäksi hän on työskennellyt 10 vuotta pankki- ja rahoitusalan asiantuntija- ja johtotehtävissä.

Eduskuntaan Lepomäki nousi varasijalta heinäkuussa 2014 sen jälkeen kun Jyrki Katainen siirtyi pääministerin paikalta EU:n komission jäseneksi. Viime kevään eduskuntavaaleissa Lepomäki keräsi reilut 6 500 ääntä Uudenmaan vaalipiirissä.

Kummeksui Stubbin tukikirjettä

Lepomäki on toistaiseksi ainoa haastaja nykyiselle puheenjohtajalle Alexander Stubbille. Hänen lisäkseen ehdokkuutta on kertonut harkitsevansa vakavasti kansanedustaja Harry Harkimo, joka aikoo kertoa päätöksensä toukokuussa.

Lepomäki on julkisuudessa kummeksunut Stubbin tueksi kerättyä kirjettä. Hänen mukaansa ei riitä, että puheenjohtajakilpaa käytäisiin vain muutama viikko ennen puoluekokousta. Kilvasta hän toivoo reilua.

- Olen ollut pitkään tulosvastuu- ja johtotehtävissä. Toivottavasti se huomioidaan ehdokkaiden kokemusta arvioitaessa, hän sanoi Iltalehdelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Stubb: Puheenjohtajakisa kirkastaa kokoomuksen linjaa

IL: Stubb toivottaa Lepomäen tervetulleeksi puheenjohtajakisaan