IL: Perheasiat pohdituttavat Sanna Marinia, mutta yksi seikka on selvä: tytär menee päiväkotiin Helsingissäkin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) pohtii parhaillaan perheensä kanssa muuttoa pääministerin virka-asuntoon Kesärantaan, kertoo Iltalehti. Marinin, 34, perheeseen kuuluvat puoliso Markus Räikkönen sekä 2-vuotias tytär Emma.

– Joulunpyhinä mietimme perheen käytännön asioita, kuten asumista. Emma on päivähoidossa Tampereella. Jos muutamme perheenä Helsinkiin, hänelle pitäisi sieltä päivähoitopaikka järjestyä. Tiedän, miten hankalaa isoista kaupungeista on saada päivähoitopaikkoja. Se voi olla, että joka tapauksessa Emman päiväkodin vaihtaminen menee syksyn paikkahakuihin, Marin sanoo.

Pääministeri painottaa lehdelle, että hän haluaa tyttärensä käyvän päiväkodissa ja nauttivan samoista pohjoismaisen hyvinvointivaltion palveluista kuin äitinsäkin 1980- ja 1990-luvuilla.

Jouluaattona Marin aikoo lämmittää ison kattilallisen glögiä ja istahtaa kotisohvalleen Tampereen Kalevassa. Hän aikoo viedä miehensä elokuviin katsomaan uuden Tähtien sota -elokuvan The Rise of Skywalker. Marinin mukaan turvamiehillekin varataan elokuvasalista paikat ja popcornit.

Markus Räikkönen ja Sanna Marin Linnan juhlissa itsenäisyyspäivänä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.