IL: Pikkupojat aiheuttivat vaaratilanteen Jyväskylässä – heittivät ilotulitteen koiraa ulkoiluttanutta poikaa päin

Pojan äiti pitää ilotulitteiden myyntiä vastuuttomana, koska vanhemmat eivät valvo lapsiaan.

Jyväskylän Kuokkalassa sattui uudenvuoden aattona vaarallinen tilanne, kun koiranpentua ulkoiluttanutta 14-vuotiasta poikaa päin heitettiin ilotulite, kertoo Iltalehti.

Pojan äiti Tiina Männistö kertoo tapauksesta lehdelle. Männistön mukaan poika oli ulkoiluttamassa koiraa Polttolinjalla hieman kello kymmenen jälkeen illalla, kun porttikongista heitettiin hänen jalkoihinsa paukkupommi eli niin sanottu kiinanpommi.

Lehden kertoman mukaan pojan housunlahje repesi pommin osuessa siihen. Muita vaurioita ei käynyt.

– Poikani näki, että paikalta juoksi pois muutamia noin kymmenvuotiaita pikkupoikia. He olivat siis heittäneet tulitteen kadulle porttikongista, näkemättä liikkuuko kadulla ihmisiä. Kiinalainen olisi voinut lentää myös kasvoihin tai päin koiranpentua, Männistö kertoo Iltalehdelle.

Lehden mukaan Männistö suunnittelee ilmoittavansa tapauksesta poliisille. Hän kuuluttaa myös vanhempien vastuuta katsoa lastensa perään.

– On edesvastuutonta, että ilotulitteita ylipäätään myydään, kun kerran aikuisten valvonta puuttuu kokonaan. Minun mielestäni räjähteitä ei tarvitsisi myydä lainkaan Suomessa, Männistö sanoo lehdelle.

Ilotulitteiden hankkiminen alle 18-vuotiaille on kiellettyä.