IL: Poliisi rikkoo lakia joka päivä rahapulan vuoksi

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan on enää kaksi mahdollisuutta: joko eduskunta antaa poliisille lisää rahaa tai poliisin tehtäviä vähennetään, kirjoittaa Iltalehti verkkosivuillaan.

- Käytännössä poliisi rikkoo lakia joka päivä, koska resurssit eivät riitä vaadittuihin tehtäviin. Tilanne on kestämätön,Paatero sanoo Iltalehdelle.

Paatero korostaa, että poliisi hoitaa parhaan kykynsä mukaan kiireelliset ja vakavat tehtävät. Muuhun ei välttämättä jää aina aikaa.

- Saan jatkuvasti viestejä eri tahoilta, esimerkiksi omaisuusrikoksia ja rattijuoppoja koskien, että poliisi ei tullut paikalle. Tilanne on nyt tämä, sille ei mahda mitään, Paatero valittelee Iltalehdelle.

Rahapulan vuoksi poliisien työttömyys pahenee entisestään ensi vuonna. Tällä hetkellä työttömiä poliiseja on noin 100, vuoden päästä heitä saattaa olla jo 400, IL kirjoittaa.

- Hallitusneuvotteluissa todettiin, että poliisien määrä pitäisi vakiinnuttaa vähintään nykytasoon. Se tarkoittaisi 20 miljoonaa euroa lisää rahaa ensi vuodelle. 100 henkilötyövuotta maksaa viisi miljoonaa euroa, Paatero selvittää Iltalehdelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.