IL: Rinteen hallitus muuttamassa Suomen Nato-kirjausta

Antti Rinteen (sd.) hallitus on muuttamassa Suomen Nato-kirjausta, kertoo Iltalehti. Rinteen hallituksen kirjaus on lehden mukaan aavistuksen miedompi kuin Juha Sipilän (kesk.) hallituksen muotoilu neljä vuotta sitten.

Rinteen hallituksen uusi kanta Suomen Nato-jäsenyyteen on Iltalehden mukaan kirjoitettu hallitusohjelmaan seuraavasti: ”Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan perustaan kuuluu kansallisen liikkumatilan ja valintamahdollisuuksien ylläpitäminen. Tämä säilyttää mahdollisuuden hakea Nato-jäsenyyttä.”

Sipilän hallituksen muotoilu kuului: ”Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa, joka toteuttaa käytännönläheistä kumppanuutta Naton kanssa ja ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä."

Rinteen hallitus ei Iltalehden mukaan myöskään hyväksy Suomen valtioalueen käyttämistä vihamielisiin tarkoituksiin muita valtioita vastaan. Vastaavaa kirjausta ei ole Sipilän hallituksen ohjelmassa, Iltalehti kirjoittaa.

Rinteen hallituksen kirjauksessa sanotaan lehden mukaan myös, että "Ruotsin puolustusyhteistyön syventäminen antaa erityisiä mahdollisuuksia maittemme puolustuksen vahvistamiselle.”

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hallitusohjelma vuoti julkisuuteen – näin se vaikuttaa sinun arkeesi

IL: Hallitus panemassa kiinalaiskrääsän kuriin – pienetkin paketit menevät verolle