IL: Sipilä ja Orpo kansan suosikkeja pääministeriksi – Halla-aho pitää kolmossijaa

Kysely tehtiin tällä viikolla Taloustutkimuksen internetpaneelissa.

Keskustan puheenjohtaja, nykyinen pääministeri Juha Sipilä, on suomalaisten suosikki seuraavaksi pääministeriksi, Iltalehden teettämä kysely kertoo. Sipilää toivoo seuraavaksi pääministeriksi 21 prosenttia vastaajista. Niukasti kakkoseksi jää kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, hän saa 19 prosentin kannatuksen.

Kyselyssä kolmoseksi nousee perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho, jonka kannatus on 13 prosenttia. Halla-ahoa kannattavat varsinkin nuoret aikuiset. 25–34-vuotiaista liki neljännes pitää Halla-aho parhaana pääministeriehdokkaana.

 

Oppositio selvästi jäljessä

Muut oppositiopomot jäävät kyselyssä kauas kyselyn kärkisijoista. SDP:n Antti Rinne kerää 11, vasemmistoliiton Li Andersson kuuden ja vihreiden Touko Aalto neljän prosentin kyselykannatuksen.

Perussuomalaisten loikkareille kysely on armoton. Sinisen tulevaisuuden Sampo Terho saa kyselyssä vain yhden prosentin kannatuksen.

Kyselyssä oli mukana myös kansalaispuolueen Paavo Väyrynen. Vastaajista noin seitsemän prosenttia piti Väyrystä parhaimpana pääministeriksi, jos vaalit pidettäisiin nyt.

Kysely tehtiin tällä viikolla Taloustutkimuksen internetpaneelissa. Siihen vastasi yli tuhat henkilöä, ja virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.