IL: Yli kahden vuoden riita lottokupongista

Keskisuomalainen mies vaati käräjäoikeudessa huoltoaseman omistajalta yli 800 000 euron korvausta lottokupongin kadottamisesta, Iltalehti kertoo keskiviikon numerossaan.

Mies tuli keskisuomalaiselle huoltoasemalle kesäkuussa 2008 ja väitti, että myyjänä toiminut naisomistaja olisi kadottanut hänen lottokuponkinsa. Miehen mukaan kuponki sisälsi yli 800 000 euron arvoisen päävoiton.

Lottovoitto oli pelattu huoltoasemalla syksyllä 2006. Mies osoitti voitosta kertovaa pahvitositetta huoltamon seinällä ja sanoi, että kyseessä on hänen voittonsa.

Mies väitti jättäneensä kupongin naiselle tarkistettavaksi vuonna 2006, muttei ollut saanut voittoa. Nyt hän halusi kadonneen kupongin takaisin.

Nainen kertoo lehdessä, että hänellä ei ollut kuponkia. Todisteeksi hän tilasi Veikkaukselta tositteen, jonka mukaan hänen perheensä ei ollut voittanut kyseistä päävoittoa. Myös poliisitutkinnassa todettiin, että kavalluksesta ei ollut mitään näyttöä.

Tämän jälkeen mies otti yhteyttä muun muassa valtakunnan- ja kihlakunnansyyttäjiin, jotka eivät ottaneet juttua käsittelyyn.

Käräjäoikeus hylkäsi miehen korvausvaatimuksen tiistaina. Mies vaati naista korvaamaan kadonneen lottokupongin 833 743 euron voiton, mutta kanteelle ei löytynyt perusteita.

Mies ahdisteli naista ja hänen perhettään vuosia muun muassa uhkailemalla naista vankilatuomiolla ja levittämällä juoruja, jotka haittasivat naisen liiketoimintaa. Nainen haki miehelle lähestymiskieltoa viime vuonna.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .