IL ja AL: Soinin valtiosihteeri livahti Sipilän luota auton takakontissa

Sinisten Elovaara vahvistaa käynnin - "Peräkontissa saa matkustaa".

Keskustelu perussuomalaisten hajoamisesta kesällä on tiivistynyt siihen, millaista yhteydenpitoa oli puolueesta sittemmin eronneiden kansanedustajien ja muiden hallituspuolueiden välillä ennen eduskuntaryhmän virallista hajoamista. Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi esitti kirjassaan väitteen, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei olisi puhunut totta, kun hän sanoi eduskunnalle, ettei perussuomalaisten hajoamisen varalle tehty hallituksen piirissä suunnitelmaa. Sipilä on tämän kiistänyt.

Tärkeänä osana keskustelua on ollut ulkoministeri Timo Soinin (sin.) valtiosihteerin Samuli Virtasen vierailu Sipilän luona perussuomalaisten puoluekokouksen aikana.

Iltalehti on kertonut, että Virtanen olisi käynyt Sipilällä kylässä jo sunnuntaina 11. kesäkuuta, jolloin puoluekokous oli yhä kesken. Jussi Halla-aho oli valittu lauantaina perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi.

Nyt Iltalehti ja Aamulehti kertovat hallituslähteisiin vedoten, että Virtanen luikahti pääministerin virka-asunnolta Kesärannasta salaa, koska Kesärannan portin edessä pelättiin olevan mediaa. Hänen sanotaan matkanneen virka-asunnolta auton takakontissa.

Virtanen ei ole vastannut STT:n yhteydenottoihin. Virtanen ei kommentoinut asiaa myöskään iltapäivällä eduskunnassa, vaan käveli sisään kokoukseen.

Sipilän poliittinen erityisavustaja kiistää lehdille takakonttiväitteen, jota hän kutsuu "uskomattomaksi".

Elovaara: Peräkontissa saa matkustaa

Sinisen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Tiina Elovaara kirjoittaa blogissaan, että puoluekokousvalintojen jälkeen nykyiset siniset keskustelivat keskenään sekä hallituskumppaneiden kanssa ja Virtanen kävi pääministerin luona sunnuntaina.

– Se että hän vältti mediahuomiota, tilanteen ollessa vakavin mahdollinen ja tietovuoto kansanedustajien siirtymisestä liian suuri, ei ole rikos. Peräkontissa saa matkustaa, jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen, Elovaara kirjoittaa.

Hänen mukaansa tämä ei tarkoita, että hallituksella olisi ollut suunnitelma valmiina ennen puoluekokousta. Hänen mukaansa suunnitelmia tehtiin henkilövalintojen ratkettua.

Myös keskustasta ja kokoomuksesta on kiistetty jyrkästi se, että hallitus olisi varautunut etukäteen perussuomalaisten hajoamiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sipilää nauratti kysymys valtiosihteerin takakonttimatkustelusta: Omin jaloin hän palaverista lähti