IS: Äänekoskelaismies julkaisi pedofiliasta tuomitun kuvan Facebookissa – 15 000 euron lasku

Hovioikeus piti ennallaan äänekoskelaismiehen tuomion yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Mies oli linkittänyt lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistyneen miehen kuvan ja rikoksesta kertoneen uutisen Facebookin Pedofilian uhrien puolesta -sivustolle tammikuussa 2014.

Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen 40 päiväsakkoon sekä maksamaan tuhat euroa korvauksia hyväksikäytöstä tuomitulle miehelle. Äänekoskelaismies valitti päätöksestä hovioikeuteen, joka piti tuomion samana. Yhteensä maksettavaa kertyi 15 000 euroa, sillä oikeudenkäyntikulut nousivat hovioikeuskäsittelyn jälkeen 12 000 euroon, kertoo IS.

Hovioikeuden mukaan hyväksikäyttäjän kuvan kopioiminen uutisen yhteyteen kiinnittäää perusteettomasti huomiota tuomitun persoonaan. Tuomiossa huomioitiin myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytäntö, jonka mukaan yleisölle tuntematon henkilö saa erityissuojaa yksityiselämänsä suhteen.

Äänekoskelaismies oli kopioinut kuvan jo lopetetulle Pedofiilien uhrien puolesta -sivustolle tuomitun omasta Facebook-profiilista. 29-vuotiaan jo aiemmin hyväksikäytöstä tuomitun miehen äiti kertoi oikeudessa poikansa olevan pysyvästi sairas, ja että kuvan ja uutisen julkaisemisen myötä poika on kärsinyt pelkotiloista ja painajaisista.

Valituksessaan äänekoskelaismies korosti luulleensa, että kuvan ja uutisen linkittäminen olisi sallittua. Hän vetosi myös siihen, että medialla on samanlaisissa olosuhteissa oikeus julkaista vakavista rikoksista tuomittujen kuvia ja henkilötietoja.

IS:n mukaan äänekoskelaismies harkitsee valitusta korkeimpaan oikeuteen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .