IS: Asukas häiriköi, huuteli ja paukutti asunnossa lähes päivittäin – äiti menetti asunto-osakkeensa

Keski-ikäinen nainen sai häiriköinnillään aikaan Jyväskylän Huhtasuolla sijaitsevassa kerrostalossa sen, että lopulta ainakin kaksi perhettä myi asunto-osakkeensa ja muutti pois, kertoo Ilta-Sanomat.

Keski-Suomen käräjäoikeus on vahvistanut yhtiökokouksen viimekesäisen päätöksen, jonka mukaan asunnon omistaja, yli 80-vuotias nainen, menetti kerrostalo-osakkeensa.

Lehden mukaan vanhuksen omistamassa asunnossa asui tämän tytär, keski-ikäinen nainen. Todistajina oikeudessa oli muita kerrostalon asukkaita, jotka olivat havainneet häiritsevää elämää.

Häiriköintiä oli monenlaista: nainen soitteli naapureiden ovikelloja ja hakkasi näiden ovia, paiskoi oman asuntonsa ja parvekkeensa ovea sekä lähetteli kirjelappusia ja huuteli asunnostaan uhkauksia muille asukkaille. Rappukäytävässä, parvekkeeltaan ja ikkunasta nainen huuteli törkeyksiä ja piti meteliä asunnossaan vieraiden kanssa. Eikä lista vielä loppunut: nainen myös hakkasi pattereita, raapi ikkunoita, metelöi öisin rappukäytävässä, paukutti seiniä ja paiskoi tavaroitaan seiniin sekä lattiaan. Häiriköintiä jatkui lähes joka päivä ja yö, Ilta-Sanomat kertoo.

Asunto-osakkeen omistanut äiti puhui oikeudessa tyttärensä puolesta. Äiti kertoi yöpyneensä asunnossa kuudesti kahden vuoden aikana eikä häiriköintiä ollut tapahtunut näinä aikoina. Ilta-Sanomien mukaan äiti velvoitettiin korvaamaan taloyhtiön yli 5 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Nainen oli saanut taloyhtiöllä kaksi kirjallista varoitusta sekä myös suullisia varoituksia ennen asunnon haltuunottoa. Taloyhtiö piti viime vuoden toukokuussa yhtiökokouksen ja antoi toisen kirjallisen varoituksen, mutta häiriköinti oli jatkunut edelleen, Ilta-Sanomat kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .