IS: Eduskuntatalolla itseään puukottaneet ovat miespari Venäjältä

Sairaalasta pois päässyt kaksikko kertoo lehdelle hakeneensa turvapaikkaa Suomesta, koska kotimaassaan heitä vainotaan homoseksuaalisuuden vuoksi.

Eduskuntatalon edessä perjantaina itseään puukottanut kaksikko on miespari Venäjältä, uutisoi Ilta-Sanomat. Sairaalasta pois päässyt kaksikko kertoo lehdelle hakeneensa turvapaikkaa Suomesta, koska kotimaassaan heitä vainotaan homoseksuaalisuuden vuoksi.

Miehet sanovat saaneensa kielteisen turvapaikkapäätöksen ja epätoivoissaan puukottaneensa itseään. Venäjälle he eivät aio missään nimessä palata.

Maahanmuuttovirasto (Migri) sanoo tiedotteessaan, että julkisuudessa esitetyt tiedot eivät anna aivan kattavaa kuvaa tilanteesta. Tästä huolimatta viranomaiset eivät voi rikkoa laissa määrättyä salassapitoa.

Yleisellä tasolla Migri toteaa, että seksuaalinen suuntautuminen voi olla peruste kansainvälisen suojelun saamiselle.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth kertoi STT:lle, että miehiä on tarkoitus kuulla piakkoin. Kanthin mukaan hän ei voi kommentoida tapauksen muita yksityiskohtia, kuten kaksikon kansallisuutta.

Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola kertoi, ettei hänellä ole tapauksesta lisätietoja viime perjantaina julki tulleen lisäksi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.