IS: Hovioikeus pui kaverusten vedonlyöntiä NHL-konsolipelissä – hävinneen ei tarvitse maksaa

Nuori joensuulaismies peri kaveriltaan väitettyä 200 euron velkaa, joka oli syntynyt NHL-pelistä, kertoo Ilta-Sanomat.

Itä-Suomen hovioikeus on antanut ratkaisun NHL-konsolipeliä pelanneiden nuorten miesten välisessä oikeusjutussa, Ilta-Sanomat kertoo.

24-vuotias joensuulaismies oli pelannut muutaman vuoden vanhaa NHL-peliä varkautelaismiehen kotona. Varkautelaismies hävisi ottelun, minkä vuoksi hän jäi joensuulaismiehen mukaan velkaa 200 euroa.

Loppuvuodesta 2015 joensuulaismies ryhtyi penäämään saatavaansa Facebook-viesteillä. Varkautelaismies koki viestit uhkaaviksi ja teki rikosilmoituksen. Käräjäoikeus tuomitsi joensuulaismiehen kiristyksen yrityksestä 120 euron sakkoon ja 2000 euron korvauksiin oikeudenkäyntikuluista ja loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä. Oikeus uskoi varkautelaismiestä, jonka mukaan pelaamisesta ei ollut jäänyt velkaa.

Tuomittu valitti hovioikeuteen, jossa hän yritti todistaa, että velalle oli peruste.

Hovioikeus linjasi, ettei joensuulaisella ollut laillista oikeutta väitettyyn vedonlyönnistä tulleeseen velkaan. Oikeuden mukaan velaksi väitetty saatava oli syntynyt sellaisissa olosuhteissa, että sitä on pidettävä pelivelkana, jota ei voida hakea oikeudenkäyntiteitse.

Joensuulaismiehen lasku kasvoi Ilta-Sanomien mukaan hovioikeudessa noin 350 eurolla, koska valitus ei mennyt läpi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.