IS: Iskelmätähden painajaismainen herätys – kaksi räjähdystä ja "lieskat olivat jo puolisen metriä"

Pitkään Keski-Suomessa asunut iskelmälaulaja Isto Hiltunen heräsi kahden otsalampun akun räjähdykseen, Ilta-Sanomat kertoo.

Iskelmälaulaja Isto Hiltunen kertoo Ilta-Sanomissa heränneensä maanantain vastaisena yönä kovaan räjähdykseen. Noustuaan ja mentyään makuuhuoneesta keittiöön, kuului toinen räjähdys.

– Savuhälyttimet alkoivat soida. Lieskat olivat jo puolisen metriä korkeita, Hiltunen kertaa lehdelle painajaismaista herätystään.

Nähtyään kaksi hyllyyn nojannutta kitaralaukkuaan liekeissä, hän muisti jättäneensä otsalampun kaksi akkua lataukseen, IS kertoo.

– Voin onnitella itseäni siitä, että olin asentanut sammutuspeiton keittiön ovenpieleen. Tempaisin peiton ja sammutin liekit kitaroista. Kemikaaleista aiheutunutta myrkkysavua oli niin, etten pystynyt hengittämään, Hiltunen kertoo.

Savu pakotti Hiltusen ulos, mutta hän palasi pian sammuttamaan toisen palopesäkkeen – laturissa kiinni olleen lampun. Avuksi tuli Leena-vaimo, joka oli jo valmiina jauhesammuttimen kanssa. Sammutinta ei kuitenkaan tarvittu, sillä puolen metrin päässä olleet keinokuituiset verhot eivät ehtineet syttyä.

Nopea toiminta pelasti Kontiolahdella Varparannassa sijaitsevan hirsitalon. Ilta-Sanomien mukaan vaurioiksi jäivät kärventynyt parketti ja pieni palovamma oikean käden etusormessa. Keikkakitara säilyi ehjänä, vaikka pussi paloi, ja basson pinta pääsi palamaan.

– Uni ei ollut tullakseen. Istuin sitten sormet vesilasissa ja katsoin Oscar-gaalaa, Hiltunen

Hiltunen kertoo lehdelle ostaneensa otsalampun latureineen 20 eurolla englantilaisesta nettikaupasta. Akun olivat latauksessa hyllyllä noin kolmen metrin päässä kitaroista, joten kyseessä ei ollut mikään pieni posaus.

– Passimme olivat latauspisteen viereisellä hyllyllä. Onneksi eivät olleet samalla, sillä reilun viikon päästä lähden Kanarialle esiintymään.

Isto Hiltunen asui Jyväskylässä, Tikkakoskella, Muuramessa ja lopuksi vielä uudestaan Jyväskylässä yhteensä parikymmentä vuotta. Hän muutti Kontiolahdelle Pohjois-Karjalaan syksyllä 2016.

Uusimmat

Kotimaa

Valtion omaisuutta on pantu lihoiksi jo aiemmin miljardien edestä – Tuloja on käytetty hankkeisiin ja yleisiin menoihin

Hallitusneuvottelijat vaitonaisia omaisuuden myynnistä: "Eri kausilla toimitaan eri tavoin, se on se periaate"

Ylen mittaus: Kokoomus eurovaaleissa suosituin puolue, vihreät ja perussuomalaiset kisaavat kakkossijasta

Nuoret stressaavat alavalintaa ja iso osa pitää välivuoden – yliopiston suosio säilyy, mutta moni uskoo, että pelkkä koulutus ei takaa töitä

Biseksuaali nainen saa usein kevytkenkäisen leiman: "Ajatellaan helposti, että hän on kiinnostunut enemmän kuin yhdestä ihmisestä"

Rahavääntö jatkuu hallitusneuvotteluissa, seuraavaksi aletaan karsia työryhmissä tehtyjä ehdotuksia

Kesäsää katoaa, lämpö putoaa alle ajankohdan keskiarvon

Britanniassa ja Hollannissa äänestetään jo tänään EU-vaaleissa – tuloksia ei ole luvassa ennen sunnuntaita, jolloin suurin osa jäsenmaista äänestää

Ylöjärvellä syttynyt hallipalo näkyi liekkimerenä Tampereen keskustaan saakka

Lastensuojeluyksikössä Mänttä-Vilppulassa syttyi tulipalo, ohjaaja sai pelastettua kaikki lapset ulos –  "Evakuointi onnistui häneltä todella hyvin", palomestari kehuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.