IS: Katainen kertoi Hornetien reagoineen ilmatilaloukkaukseen välittömästi

Suomen pääministeri Jyrki Katainen kertoi Ilta-Sanomille 22. toukokuuta, että Hornetit puuttuivat Venäjän koneiden tekemään ilmatilaloukkaukseen välittömästi. Savon Sanomat kuitenkin kertoi tänään, etteivät Hornetit olleet venäläiskoneiden ilmatilaloukkausten aikana valmiustilassa eivätkä ehtineet nousta edes ilmaan.

– Ilmatilaloukkaukset ovat aina vakavia, niitä tapahtuu muutama vuodessa ja niihin aina reagoidaan, kuten tässäkin tapauksessa: meidän Hornetit olivat siivellä alta aikayksikön, Katainen kertoi Ilta-Sanomille ilmatilaloukkausten jälkeen.

Venäläiskoneet tunkeutuivat luvatta Suomen ilmatilaan kello 17 ja 18. Hornetit ehtivät vastaan vasta kello 22 Suomen etelärannikkoa kohti lentänyttä venäläistä kuljetuskonetta, kun valmiustilaa oli nostettu.

Kataisen avustaja Antti Vänskä kommentoi lauantaina alkuillasta Ilta-Sanomille, että lausunto "ensinnäkin hänen saamaansa tietoon siitä, että ilmatilaa loukanneet koneet on tunnistettu ja toisekseen hänen siihen mennessä tavoittaneen informaation pohjalta muodostamaansa käsitykseen tavasta, jolla Suomen ilmatilaa loukanneet venäläiskoneet tunnistettiin".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.