IS: Koomikkokollega Aake Kalliala pitää Peteliuksen anteeksipyyntöä saamelaisille älyttömänä – "Pitää nyt nuoleskella"

Näyttelijä Aake Kalliala ottaa kantaa Ilta-Sanomissa näyttelijäkollegansa, kansanedustaja Pirkka-Pekka Peteliuksen (vihr.) torstaina julkaisemaan anteeksipyyntöön.

Anteeksipyyntö oli osoitettu kaikille saamelaisille ja se koski Peteliuksen ja Kallialan 1980- ja 1990-luvulla tekemiä tv-sarjoja, joissa saamelaisia on vihreiden tiedotteen mukaan kuvattu syrjivällä ja vääristelevällä tavalla.

Lue myös: Vihreiden Pirkka-Pekka Petelius pyytää anteeksi saamelaisilta ja toivoo, ettei ongelmallisia sketsejä enää esitettäisi – haluaa tavata myös romanien edustajia

Kallialan mukaan anteeksipyyntö "kuulostaa ihan älyttömälle".

– Ehkä hänen asemansa kansanedustajana... pitää nyt nuoleskella, ehkä se on semmoista, Kalliala kommentoi IS:lle.

– Onhan se hienoa pyydellä anteeksi asioita.

Kalliala kuitenkin kertoo IS:ssa, ettei itsekään enää nykyään tekisi kyseisiä sketsejä. Hänen mukaansa välit Peteliukseen ovat hyvät.

Pirkka-Pekka Petelius ja Aake Kalliala tekivät yhdessä monenlaista komediaa, muun muassa Pulttibois-ohjelmaa. Kuva: Uusi-Lahti / MTV Media
 

Peteliuksen ja Kallialan ohjelmien sisältöä on yhä katsottavissa Ylen Elävässä Arkistossa. Videoiden yhteydessä Yle kertoo, että ohjelmasarjassa on rasistista sisältöä.

Lue myös: Ei herkille! Näitä sketsejä Pirkka-Pekka Petelius pyysi anteeksi – "Lähemme tuon Soikhian kanssa nyt tuonne etelähän naishiin!"
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Päätoimittaja Mervola: Petelius saamelaispesee itseään

Ei herkille! Näitä sketsejä Pirkka-Pekka Petelius pyysi anteeksi – "Lähemme tuon Soikhian kanssa nyt tuonne etelähän naishiin!"

Vihreiden Pirkka-Pekka Petelius pyytää anteeksi saamelaisilta ja toivoo, ettei ongelmallisia sketsejä enää esitettäisi – haluaa tavata myös romanien edustajia