IS: Näin elinkautisvanki pakeni isomummonsa hautajaisista – autossa pikkulapsia

Vuonna 1993 syntyneen, isomummonsa hautajaisista paenneen elinkautisvangin pakoautossa oli alle kouluikäisiä lapsia, kertoo Ilta-Sanomat.

Lapset istuivat takapenkillä, kun vanki hyppäsi heidän joukkoonsa ja kehotti kuskia käskemään liikkeelle. Vanki istui auton kyydissä muutaman sata metriä ennen kuin jatkoi pakoaan juosten, Ilta-Sanomat kertoo.

Vanki pakeni vartijoiltaan Äänekoskella viime maaliskuussa.

Auto odotti vankia hautausmaan ulkopuolella. Ilta-Sanomien mukaan käynnissä ollutta autoa ajoi pikkulasten alle 40-vuotias äiti ja apukuskin paikalla istui karkurin noin 40-vuotias isä. Nuorin lapsista oli 3-vuotias.

Ilta-Sanomat kertoo vankikarkurin anelleen apua, koska hänellä "ei ole mitään menetettävää". Autoa ajanut nainen kertoo tilanteen olleen "kauhea hässäkkä" ja pariskunta päätti olla auttamasta vankia.

Lehti kertoo, että muutaman sadan metrin päässä kirkosta kuljettaja alkoi kääntää autoa takaisin, jolloin vanki hyppäsi liikkuvasta autosta ja jatkoi juosten.

Isälle ja kuljettajalle vaadittiin tuntuvia sakkoja ja ehdollista vangin laittomasta vapauttamisesta. Ilta-Sanomien mukaan käräjäoikeus ei kuitenkaan katsonut heidän syyllistyneen rikokseen.

Elinkautisvanki ehti olla paossa puolisentoista vuorokautta. Hän jäi kiinni seuraavan päivän iltana niin ikään Äänekoskelta. Vanki sai elinkautisen tuomion iskettyään puukolla uhriaan 34 kertaa uutena vuotena Äänekoskella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .