IS: Niinistö kertoo keskustelleensa Trumpin kanssa metsänhoidosta, ei kuitenkaan haravoinnista

Presidentti Sauli Niinistö vahvistaa Ilta-Sanomille keskustelleensa Donald Trumpin kanssa Pariisissa viime viikonloppuna Kalifornian metsäpaloista.

– Totesin hänelle, että Suomi on metsien peittämä maa, mutta meillä on myös hyvä valvontajärjestelmä ja -verkko, Niinistö kertoo.

Niinistön mukaan hänen tausta-ajatuksensa oli valottaa Trumpille, että vaikka Suomi on metsien peittämä maa, metsiä valvotaan hyvin, minkä takia laajoilta metsäpaloilta vältytään. Myös laaja metsäautotieverkosto ja vapaapalokunnat saivat kiitosta.

– Haravoinnista ei sen sijaan ollut puhetta, Niinistö sanoi.

Kaliforniassa vieraillut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kehotti ottamaan esimerkkiä Suomesta, kun häneltä kysyttiin, miten maastopaloja voisi estää.

– Olin Suomen presidentin kanssa ja hän sanoi, että "meillä (Suomessa) asiat ovat eri tavalla – me olemme metsäkansaa". Hän sanoi sitä metsäkansaksi, ja he käyttävät paljon aikaa haravointiin ja siivoamiseen ja asioiden tekemiseen, Trump sanoi Newsweekin julkaiseman CNN:n videon mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Ilmastonmuutoksen torjunta haravointia parempi metsäpalojen torjuntakeino" – Trump nosti Suomen esiin metsänhoidon mallimaana, presidentti Niinistö ei kuitenkaan puhunut haravoinnista

Trump kehottaa ottamaan Suomesta mallia maastopalojen estämisessä –  "Suomessa käytetään aikaa haravointiin ja siivoamiseen"