IS: Testamentitta kuolleen 90-vuotiaan miljoonaomaisuus jäi Jämsän kaupungille – valtio vei yli 600 000 euroa ja 60 hehtaaria metsää

Ilta-Sanomien mukaan Jämsän kaupunki on saanut ison perinnön, joka jäi 90-vuotiaana kuolleelta mieheltä. Miehen koko omaisuus laskettiin lopulta 1,8 miljoonan euron arvoiseksi. Testamenttia ei ollut.

Lehden mukaan mies eli nuukaa ja itsenäistä elämää Jämsänkosken Möntölänmäessä. Lapsia hänellä ei ollut. Hänen omaisuutensa kertyi vanhemmiltaan ainoana lapsena perityistä UPM:n, Metson ja Valmetin osakkeista, joiden arvo oli liki miljoona euroa, IS kertoo. Lisäksi varallisuus koostui myös käteisestä, metsistä ja kiinteistöistä.

Valtio piti reilusta 1,8 miljoonan euron arvon omaisuudesta lähes 650 000 euroa ja yli 60 hehtaarin metsätilat, arvoltaan 625 000 euroa. Metsät jäävät luonnonsuojelukohteeksi. Jämsän kaupungille jää noin 480 000 euroa, jotka sen on käytettävä lapsiperheiden sosiaalityöhön, IS kertoo.

Läheisyyssuhteen perusteella kaksi ystävää sai perinnöstä 20 000 euroa ja poikkeuksellisesti Arvenmäki-Asemamäki asukasyhdistys kiinteistöt. Kiinteistöjen laskennallinen arvo on 37 000 euroa ja lisäksi yhdistys saa 30 000 euroa niiden korjaamiseen. Kiinteistöt ovat muun muassa koko elämänsä Möntölänmäessä asuneen kotitalo ja lapsuudenkoti, Ilta-Sanomat kertoo.

Tammikuussa kuollut mies eli koko elämänsä Jämsänkosken Möntölänmäessä. Miehen muistelmat ovat muun muassa olennainen osa vuonna 2016 julkaistua Möntölänmäen, Arvenmäen ja Asemamäen historiasta kertovaa Yhtä kylää -kyläkirjaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jämsä sai lapsiperheille liki puolen miljoonan euron perinnön – Nyt pystymme tarjoamaan palveluita, joihin normaalisti ei ole varaa, iloitsee kaupunginjohtaja