IS: He ovat vahvoilla ministerinpesteihin

Ilta-Sanomat arvioi, että keskustan keskisuomalainen kansanedustaja Anne Kalmari on vahvoilla saamaan maatalousministerin salkun pian alkavalle hallituskaudelle. Lehti myös pohtii, onko Mauri Pekkarisella (kesk.) mahdollisuuksia ministerinpestiin vai tarjoaako hallitusneuvottelija Juha Sipilä (kesk.) Pekkariselle valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajuutta.

Ministeriehdokkaiksi Ilta-Sanomat nostaa myös keskustalta Olli Rehnin, Anu Vehviläisen ja Annika Saarikon, perussuomalaisilta Jussi Niinistön, Pirkko Mattilan ja Hanna Mäntylän sekä kokoomukselta Petteri Orpon, Sanni Grahn-Laasosen ja Lenita Toivakan. Puolueiden johtajat Juha Sipilä, Timo Soini ja Alexander Stubb ovat varmasti hallituksessa.

Hallitusneuvottelut päättyivät tiistaina ja keskiviikkona kello 14 paljastetaan hallitusohjelma. Samalla kerrotaan, kuinka monta ministeriä hallituksessa on, mitä ministerin salkkuja hallitukseen tulee ja miten salkut jakautuvat hallituspuolueiden keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen välillä.

Kokoomus kertoo ministerinsä keskiviikkona kello 17 ja perussuomalaiset kello 21. Keskusta kertoo omien ministeriensä nimet vasta huomenna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.