IS: Turvapaikanhakijoita epäillään sadasta seksuaalisesta ahdistelusta viime kuussa

Suomessa tuli ilmi viime kuussa noin sata seksuaalista ahdistelutapausta, joista epäillään turvapaikanhakijoita, uutisoi Ilta-Sanomat. Lehden tietojen mukaan epäillään, että nuoria tyttöjä on esimerkiksi suudeltu väkisin, ahdisteltu sanallisesti, kähmitty ja kourittu.

IS:n mukaan turvapaikanhakijoiden epäillään tehneen seksuaalirikoksia huomattavasti enemmän kuin tähän asti on kerrottu. Murto-osa epäillyistä teoista on raiskauksia. Poliisihallitus kertoi viime viikolla, että tänä vuonna tiedossa on kymmenkunta raiskausjuttua, jossa epäiltynä on turvapaikanhakija.

Lehden tietojen mukaan vastaanottokeskuksissa on tapahtunut runsaasti yhteenottoja. Tappeluita, kähinöitä ja pahoinpitelyitä on ollut kuukausittain 400–500. Epäilyjen mukaan osallisina on ollut myös kantasuomalaisia.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen vahvistaa lehdelle, että poliisilla oli viime kuussa noin 600 turvapaikanhakijaan tai vastaanottokeskukseen liittyvää tehtävää. Kolehmainen kuitenkin muistuttaa, että marraskuussa poliisitehtäviä oli kaikkiaan 85 000, mihin suhteutettuna luku ei ole kovin korkea.