Ihalainen: SDP:n tavoitettava ihminen tunnetasolla

Kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd.) arvioi, että ne puolueet tulevat menestymään, jotka tavoittavat ihmiset tunnetasolla. Tämä on kaikkien puolueiden yhteinen haaste, jotta ihmiset kokevat, että heistä välitetään.

– Semmoinen puolue, joka tavoittaa ihmisiä ei vain asioiden tasolla vaan tunnetasolla, tulee pärjäämään, Ihalainen sanoo.

Ihalainen on haluton kommentoimaan SDP:n tilannetta, mutta hän torjuu väitteet, että SDP olisi takapeiliin katsova liike. Hän perustelee tätä sillä, että hän on esittänyt tässä Uutissuomalaisen haastattelussa aika monta ehdotusta, jolla tulevaisuutta voidaan rakentaa.

Hän jatkaa, että SDP on ollut uudistusliike, työn liike ja hyvinvointiyhteiskunnan keskeinen rakentaja, joka on tuonut ihmisille turvaa.

– Nämä isot pilarit ovat järkkymässä ja sillä on vaikutusta, miten ihmiset hahmottavat puoluetta, Ihalainen sanoo.

Omia ehdotuksia oltava

Ihalaisen mukaan SDP:n on oltava uudistusliike, jolla pitää olla toivoa antavia näkemyksiä paremmasta tulevaisuudesta. Julkisuudessa tulee kuitenkin herkästi se mielikuva, että oppositiossa oleva SDP ainoastaan reagoi hallituksen politiikkaan ja omien ehdotusten esittäminen jää räksyttämisen varjoon.

Ihalainen ei allekirjoita Demokraatin päätoimittaja Mikko Salmen näkemystä siitä, että SDP ei ole aidosti työn vaan julkisen työn puolue.

– En sitä allekirjoita, mutta keskustelun pitää olla sallittua, Ihalainen sanoo.

Ihalaisen työlistaa

Ihalainen ehdottaa laajapohjaista työryhmää, jossa puolueet ja työmarkkinajärjestöt ovat mukana. Siinä katsottaisiin seuraavan hallitusohjelman eväitä, asuntopolitiikkaa, osaamista ja pendelöintiä, miten työntekijät ja työpaikat saataisiin kohtaamaan nykyistä paremmin.

Ihalaisen mukaan kaikkien maakuntien tulisi tehdä positiivisen rakennemuutoksen ohjelma, jonka Esko Aho teki Länsi-Suomeen.

Parlamentaariselta elinkeinotukia pohtivalta työryhmältä Ihalainen odottaa seuraavaa hallitusta palvelevaa tiekarttaa, jossa määriteltäisiin yritystukien kriteerit ja saantiperusteet. Ihalaisen mukaan määräaikainen tuki on parempi kuin pysyvä. Viennin pärjäämisen edellytyksiä ei pidä tärvellä.

Ihalainen ehdottaa maahanmuuttajien kotouttamis- ja työllistämistoimiin tiekarttaa. Ihalaisen mukaan tarveharkinnan käsittelyaikoja voidaan nopeuttaa. Joustavuusharkintaa voidaan lisätä sekä ala- että aluekohtaisesti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .