Ihalainen paheksui "tahditonta" koplausta

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) ei pidä tavasta, jolla hallitus on kytkenyt valtion lisätuen kunnille maltilliseen palkkaratkaisuun.

- Hallituksen yritys koplata kuntien valtiontuet pienillä palkoilla työskentelevien naisten palkkamalttiin on tahditon, Ihalainen sanoi vappupuheessaan Jyväskylässä.

Ihalaisen mielestä se on myös ristiriidassa hallituksen itse korostaman samapalkkaisuustavoitteen kanssa.

SAK:n puheenjohtajana viimeisen vappupuheensa pitänyt Ihalainen toivoi, että keskeisillä vientialoilla saataisiin neuvoteltua uudet työehtosopimukset ehkä jo lähiviikkoina. Hän sanoi, että se loisi uskottavan avauksen uudelle sopimuskierrokselle.

Ihalaisen seuraajaksi pyrkivä Lauri Lyly (sd.) arvioi Tampereella, että alkaneesta sopimuskierroksesta tulee pitkä ja kivikkoinen. Hän ennakoi, että monilla aloilla neuvottelupöytään istutaan vasta vuodenvaihteen tuntumassa.

SAK:n puheenjohtajaksi samoin pyrkivä Paperiliiton liittosihteeri Petri Vanhala (sd.) ehdotti Raumalla rajoja johtajien palkoille valtion omistamissa yrityksissä. Vanhalan mielestä palkka saisi olla korkeintaan 50-kertainen verrattuna yrityksen alimpaan palkkaan.

Ihalaisen seuraaja valitaan SAK:n valtuustossa parin viikon kuluttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.