Ihalainen vappupuheessaan: Lompakko määrää kohta, kuka saa palveluja

Tulevaisuudessa varallisuudella on merkitystä julkisten palveluiden saannissa, arvioi kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd.) vappupuheessaan.

– Hallituksen yksi kärkihanke on julkisten palvelujen ja omaisuuden yhtiöittäminen sekä kaupallistaminen valinnanvapauden nimissä. Siis jatkossa lompakon paksuudella on merkitystä palvelujen saannissa. Tämä ei ole hyväksyttävä muutos totuttuun suomalaisen tasa-arvoiseen hyvinvointivaltioon, Ihalainen sanoi.

Ihalainen puhui vappupäivänä Keski-Suomessa Kivijärvellä ja Saarijärvellä.

Ihalaisen mielestä esimerkkinä asiasta toimivat sote-uudistukseen liittyvien sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtäminen markkinaehtoiseen kilpailuun sekä esitys siitä, että maantiet, rautatiet ja vesiväylät yhtiöitetään eduskunnan budjetoinnin ja demokraattisen päätöksenteon ulkopuolelle.

Ihalainen painotti myös, että kilpailukykysopimus olisi nyt saatava aikaan.

– Useiden epäonnistuneiden yritysten ja hallituksen pontevuudella kääräisemän pakkolakipaketin jälkeen on päästy tilanteeseen, jossa työmarkkinakeskusjärjestöt saivat aikaan poikkeuksellisen suuren vastuun ja sopimuskyvyn osoittamisen jälkeen kilpailukykysopimuksen, joka on nyt liittotason neuvotteluissa. Toivon, että ratkaisu toteutuu, Ihalainen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lauri Ihalaisen vappupuhe kokonaisuudessaan – lue tästä

Susanna Huovinen: "En tunnista tätä Suomea omakseni"

Petri Honkonen: "Suomi on laitettava yhteistyöllä kuntoon"

Wallinheimo: Oikeus tehdä töitä kuuluu jokaiselle suomalaiselle