Ihmiset pitivät helteellä päänsä kylmänä

Helteisen lauantain vietto sujui iloisissa merkeissä ainakin alkuiltaan saakka. Poliisien mukaan pientä keikkaa pukkasi, mutta isompia rähinöitä ei nähty.

Kansa nautti päivästä mökeillä puuhaten, aurinkoa ottaen ja vesillä viihtyen. Toki helpotusta helteeseen haettiin terassien viilentävistä juomista ja jokunen auringosta ja juomista punoittava taistelija joutui lähtemään lepäämään ennen auringonlaskua.

Suomi-neito oli helteessä päätä ja varpaita lukuunottamatta. Huippulämpöä riitti osapuilleen Sodankylän korkeudelle saakka. Pohjoisimman Suomen lisäksi Helsingin seudulla pudottiin hellekerhosta.

Palokunnat saivat ukkosen sytyttämistä maastopaloista hälytyksiä muun muassa Kuhmossa, Sotkamossa ja Suomussalmella. Kiirettä piti, koska useita hälytyksiä tuli päällekkäin, maakunnan pelastustoimesta kerrottiin.

Maastopaloja oli kosolti muuallakin. Useimmiten syynä oli helle ja huolimaton tulen tai tupakan käsittely.

Veneilijän pelätään hukkuneen veneen kaaduttua Viasvedenlahdella Porissa. Muita suruviestejä vesiltä ei iltaan mennessä ollut tullut ja esimerkiksi Helsingin edustalla veneilykautta avattiin tolkullisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Koronakriisi nosti paikoittain noutokaljan arvostusta – Alkoholin ulosmyynnistä hyötyvät kuitenkin pääasiassa vain paikallispanimot

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Eurojackpotin potti nousee 22 miljoonaan euroon

Jämsän Vilja Rockissa osattiin ottaa korona huomioon: paikalla olleiden mukaan festaria olisi vaikea hoitaa paremmin – katso kuvasarja!

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.