Iisalmi vähentää tornin vettä, Porvoo analysoi riskit

Porvoossa ja Iisalmessa on ryhdytty toimiin, kun selvisi, että kaupunkien vesitornit muistuttavat Jyväskylän romahtanutta tornia.

Iisalmessa kielletään liikkuminen vesitornin läheisyydessä lippusiimoilla ja kieltotauluilla. Lisäksi Iisalmen Vesi vähentää vesimäärää tornissa, kunnes Jyväskylän turman syy on selvinnyt. Vedenpinnan korkeutta alennetaan lähes kolmanneksella, jolloin täyttöaste putoaa 50–60 prosenttiin.

Iisalmen Veden johtaja Vilho Partanen kertoo, että Iisalmessa seurataan Jyväskylän vesitornionnettomuuden syyn tutkintaa. Lisäksi tornin kuntoa tarkkaillaan silmämääräisesti, kuten aiemminkin on tehty.

Porvoossa puolestaan pohditaan, vähennetäänkö tornin vesimäärää. Käyttöteknikko Rabbe Hellman Porvoon vedestä kertoo, että pelastuslaitoksen ja rakennusviraston kanssa pyritään saamaan tiistaina valmiiksi riskianalyysi. Siinä selvitetään, mitä on huomioitava, jos jotakin sattuu. Samalla mietitään, viedäänkö tornille varoituskylttejä. Hellman huomauttaa, että Porvoon vesitorni sijaitsee syrjässä.

Lisäksi Porvoon tornin rakenteet tarkastetaan mahdollisimman pian.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

Keski-Suomen kutsunnoissa pitää olla suojamaski – pojat armeijaan pääosin talvella 2022

Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja, koko Suomessa 20 uutta tapausta – katso tästä kuntakohtainen listaus

Kolme neljästä kateissa olevista on miehiä – suurin osa nuorehkoja

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Koronakriisi nosti paikoittain noutokaljan arvostusta – Alkoholin ulosmyynnistä hyötyvät kuitenkin pääasiassa vain paikallispanimot

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.