Ikääntyvien yliopiston syyslukukausi käyntiin Finlandia-palkituilla romaaneilla

Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston syyslukukausi käynnistyy tänään keskiviikkona 11.9. Ohjelmaan kuuluvat muun muassa keskiviikkoisin järjestettävät luennot.

Luentosarjan aloittaa tänään klo 14 yliopiston päärakennuksen juhlasalissa kirjallisuustoimittaja Seppo Puttosen katsaus Finlandia-palkittuihin romaaneihin. Syksyn luennoitsijoihin kuuluu myös muun muassa ohjelmajohtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista.

Ajankohtaisluentojen sarjassa käsitellään tieteen saavutuksia ja päivänpolttavia puheenaiheita. Luennoilla opitaan syksyn aikana esimerkiksi Koraanin opetuksista, ekososiaalisesta sivistyksestä, pitkän iän saloista ja muistisairauksista.

Jyväskylän yliopiston, kaupungin ja kesäyliopiston yhteistyönä järjestämä ikääntyvien yliopistotoiminta on kerännyt viikoittain luennoille satoja senioreita. Tänä syksynä luentoja välitetään yliopiston päärakennuksesta myös 71 kansalais- tai kesäyliopistoon eri puolille Suomea.

Luentojen lisäksi ohjelmassa on seminaareja, kieliopintoja, tietokone- ja älylaitekursseja sekä opintokäyntejä. Seminaareissa ja kursseilla on mahdollisuus opiskella kielten lisäksi kirjoittamista, klassista musiikkia, taloustietoa ja filosofiaa.

Tarjolla on monenlaista älykännykän, tabletin sekä tietokoneen käyttökoulutusta ja oppia verkkopalvelujen käytöstä. Kursseille voivat osallistua niin aloittelijat kuin taitajatkin.

Ikääntyvien yliopistoon voi tulla pohjakoulutuksesta, ammattitaustasta ja aiemmista opiskeluharrastuksista riippumatta eikä ikärajoja ole. Opinto-ohjelma löytyy täältä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .